Færgen Møn

Færgen MØN September 2014 nyhedsbrev.

 

Efteråret nærmer sig hastigt, sidste sejlads var sildemarkedet, nu lægger vi op for vinteren og overdækker
færgen for vejrliget.
Sommeren har tilsmilet os med et fantastisk vejr til at sejle cykelsti, charterture, oplevelsesture, tirsdagsmarkeder og sildemarkedet.

Vi har over sommeren sejlet med mere end 4000 glade gæster, der alle har påskønnet vort frivillige arbejde med at drive færgen MØN.

Som noget nyt har vi i år haft et antal askespredninger, der holdes sobert efter et af os fastlagt ritual, men som i sidste ende styres af de pårørende.

Som det fremgik af det seneste nyhedsbrev, havde vi inden årets sejladser fået omkalfatret vogndækket, sponseret af Fanefjord Sparekasses Fond.

Vor brand – og lænsepumpe i maskinrummet var udslidt, og igen søgte vi Fanefjord Sparekasses Fond om støtte til en ny pumpe. Dette blev bevilliget, og den blev monteret tidsnok inden første sejlads.

Vi har ikke planlagt de store vedligeholdelsesarbejder i den kommende vinter, ud over vi har en læk i den agterste styremaskine, der betyder at vi mister hydraulikolie.

Igen i år har vor skipper Henrik M. Christiansen trukket det store læs med at få bemandingen til at gå op i en højere enhed. Dette lykkedes til fulde, kun en gang måtte vi aflyse en tur, stærkt gået, da hele
besætningen består af frivillige og ulønnede medlemmer.

Det trofaste arbejdshold er igen klar til at trække i arbejdstøjet, til almindeligt vedligehold, så færgen MØN står nymalet og nypudset til sejlsæsonen 2015. Vi arbejder hver torsdag formiddag, og er der interesserede, der kunne tænke sig at give en hånd med, så kig ned på færgen i Stege Havn.

Vor redningsbåd, der kun er til pynt, har det ikke godt, den er stærkt angrebet af råd. Er der færgevenner eller læsere af hjemmesiden, der har kendskab til en 12 til 13 fods klinkbygget jolle med fladt agterspejl, hører vi gerne fra Jer om den kan bruges på færgen MØN.

Færgen MØNs Venner og bestyrelse sender en stor tak til fonde, sponsorer og alle de glade passagerer, der gør det muligt, at fortsætte kommende års sejladser, så alle kan opleve et vidnesbyrd om de småfærger, der besejlede de danske øer, og som nu i stort tal udfases og ombygges til husbåde af mere eller mindre tvivlsom karakter.

Besøg os på hjemmesiden www.faergenmoen.dk og se billeder og andet materiale.

Bestyrelsen