Færgen Møn

Nyhedsbrev Færgen MØN oktober 2015.

 

Så er færgen MØN sejlet ind i Kulhavnen for vinteren og er ved at blive klædt på med overdækningen til at beskytte mod vejrliget.
Sommeren i år har ikke været med os rent vejrmæssigt Vi har grundet regn og blæst måttet aflyse flere arrangementer, ligesom antal passagerer har været mindre sammenlignet med sidste år. Et år med en sommer der var fantastisk god.
Dette har desværre betydet en mindre omsætning på godt 25 %, men nok til at vi sejler igen i 2016.
Vores trofaste besætning og arbejdshold har igen ydet en fantastisk indsats for færgen MØN. Uden deres entusiasme og frivillighed kan et projekt som vort overhovedet ikke lade sig gøre.


Vi har ikke planlagt de store vedligeholdelsesopgaver i den kommende vinter. Vi skal have omkalfatret dækket på de 2 sidehuse her i uge 43, og herefter kommer overdækningen på, og vi kan begynde klargøringen til næst års sejladser. Der vil altid være rust og malerarbejde samt almindeligt vedligehold og rengøring.

 

Maskinbesætningen har også lavet en liste med opgaver i maskinrummet, der kan henføres til almindeligt vedligehold. Vi er stolte over de kommentarer, vi får fra besøgende gæster i maskinen, når de ser hvor rent og lyst, der kan være i et maskinrum.

 

På sensommeren lykkedes det os at finde en ny, brugt jolle til afløsning for den gamle, der efterhånden var stærkt angrebet af tidens tand. Jollen fandt vi i Rødvig, og den er i en fantastisk god stand. Jollen skal her i vinter have en overhaling, så den fremstår hvidmalet som vor gamle jolle, og der skal tilpasses en vugge, den kan stå i.

 

Igen i år vil vi ligge med juletræ og lys over top i den mørke december måned, og herved være med til at hygge i havnen, og give de forbipasserende en god oplevelse.

 

Uden støtte fra sponsorer og fonde samt alt det frivillige arbejde vore medlemmer udfører, kan færgen MØN ikke holdes i drift, og vi siger en stor tak til alle, der tror på og støtter os i arbejdet.

 

Bestyrelsen